POTPUNA KONTROLA, NEOGRANIČEN KOMFOR I OGROMNA UŠTEDA UZ SISTEM KUĆE KOJA OSEĆA! OSETITE PROMENU!

UŠTEDA ENERGIJE U SISTEMIMA GREJANJA I HLAĐENJA

Za najzdravije i najekonomičnije grejanje i hlađenje, neophodno je izabrati što veće grejne površine koje ćemo zagrevati uz najmanji mogući utrošak energije. Niskotemperaturno grejanje podrazumeva niske polazne temperature grejnih tela, što omogućava iskorišćavanje besplatnih izvora energije kao što su solarni kolektori ili toplotne pumpe i time, ovaj pristup čine krajnje ekonomičnim u pogledu racionalnog korišćenja postojećih izvora i fleksibilnim u pogledu korišćenja jeftinijih izvora energije u budućnosti.

Površinsko grejanje spada u niskotemperaturno toplovodno grejanje koje energiju potrebnu za grejanje prostora emituje preko većih površina, pa se zato kao izvori energije mogu koristiti toplotne pumpe i solarni kolektori.
Savršenom kombinacijom podnog i zidnog sistema grejanja www.innovativeenergysolutions.rs, moguće je spuštanje temperature prostora do 30°C za isti osećaj ugodnosti. Samo to donosi do 20% uštede energije godišnje. U poređenju sa klasičnim radijatorskim grejanjem, površinskim grejanjem se može uštedeti od 30-40% ako se zadrže klasični izvori: nafta, gas i struja. Ugradnjom toplotnih pumpi i solarnih kolektora u kombinaciji sa površinskim grejanjem ušteda ide i do 80%.

Samo zračenje toplote preko velikih površina može grejati sa minimalnom temperaturom vode. Dobrim planiranjem i odgovarajućim uslovima moguće je zagrejati prostor uz minimalne temperature vode u sistemu, već od 25-35°C. To je upravo temperaturno područje sa kojim već rade najekonomičniji i najčistiji izvori toplote.

Termička ugodnost zavisi od klime u prostoriji. To je subjektivan osećaj koji zavisi od okolnih temperatura. Ukoliko su okolne površine tople, stvarna temperatura vazduha može biti niža.

U odnosu na konvencijalno grejanje (radijatori), površinsko grejanje ima i druge prednosti:
     • ravnomerno zagrevanje prostora
     • značajno manje isušivanje vazduha
     • kovitlanja prašine (kao kod radijatora) jednostavno nema
     • nevidljiv sistem grejanja- nema čišćenja i održavanja
     • često krečenje možete zaboraviti godinama

Kruna svega gore nabrojanog je sistem za inteligentno upravljanje energijom UNIVERSUM koji je toliko moćan, da se njime može upravljati svim uređajima i aparatima u kući - to znači da "pametna kuća" više nije pojam, nego realnost dostupna svakom ko želi siguran i komforan dom.

Partneri i brendovi koje zastupamo

Međunarodna i domaća saradnja